Šildymas ir vėdinimas

Šildymo ir vėdinimo sistemos yra vienos iš sudėtingiausių ir daugiausiai eksploatacinių lėšų reikalaujančių namo elementų, todėl kiekvienam namo savininkui yra labai svarbu teisinga ir ekonomiška jų eksploatacija. Racionalus šių sistemų naudojimas ypač aktualus mūsų klimato juostoje, kur metiniai temperatūros svyravimai yra pakankamai dideli, o šildymo sezonas tęsiasi ne vieną mėnesį. Ideali šildymo sistema turėtų veikti autonomiškai ir nereikalauti nuolatinės priežiūros. Ji turėtų automatiškai palaikyti pageidaujamą namų mikroklimatą net ir kintant vidaus bei lauko sąlygoms, tuo pačiu išsaugant tiek energijos, kiek yra įmanoma.

Autonomiškai ir efektyviausiai šildymo sistemą gali valdyti protingo namo sistema, kuri išnaudoja ir valdo ne tik įprastinius šildymo sistemos elementus, bet gali pasitelkti ir pagal poreikį naudoti papildomus energijos šaltinius, vėdinimo sistemas ar, pavyzdžiui, saulės energiją, valdydama žaliuzių atsidarymą ir patekančios saulės energijos kiekį. Protingas namas gali reguliuoti patalpų mikroklimatą pagal laiką, lauko temperatūrą, drėgmę, apsaugos sistemos būseną ir kitus parametrus. Yra keli pagrindiniai veiksniai, kuriais remdamasis protingas namas gali taupyti energiją: tai skirtingų šilumos šaltinių racionalus naudojimas pakaitomis, šildymo sistemos temperatūros valdymas, atsižvelgiant į aplinkos sąlygas, ir šildymo erdvių valdymas pagal laiką bei kitus išorinius veiksnius.

Pvz., gyventojas šaltuoju metų laiku pageidauja patalpose turėti 23 laipsnių šilumos temperatūrą, jam pakanka valdymo prietaiso pagalba nustatyti pageidaujamą temperatūrą ir nesirūpinti jos įgyvendinimu. Protingo namo sistema, atsižvelgdama į tuo metu esamas patalpų ir lauko temperatūras, santykinį oro drėgnumą, vėjo kryptį, saulės intensyvumą ir kitus faktorius, galinčius daryti įtaką galutiniam rezultatui, priima sprendimą, kiek reikia keisti temperatūrą šildymo sistemoje ir atskiruose jos elementuose, kad būtų pasiekta ir išlaikyta pageidaujama temperatūra.

Protingas namas pasirūpins, kad šiluma be reikalo nebūtų naudojama patalpose, kuriose tam tikrą laiką nėra žmonių, automatiškai parinks dienos ir nakties šildymo režimus, leis internetu ar trumpaja žinute pasirinkti pageidaujamą temperatūrą ir kitus parametrus.

Viso namo mikroklimato valdymą galite turėti savo išmaniajame telefone, kur patogiai matysite ne tik sukauptos energijos kiekį, energijos apskaitą, atskirų kambarių temperatūras ir nustatymus, bet ir galėsite reguliuoti temperatūras atskirai kiekviename kambaryje, pasirinkti darbo režimus, laiko nustatymus. Pvz., sumažinti patalpų temperatūrą kambariuose, kurių šildyti šiuo metu nebūtina. Galima tai padaryti automatiškai, jei įjungiama signalizacija, – patalpų temperatūra sumažinama keliais laipsniais pagal Jūsų pasirinkimą.

Ar kada nors susimąstėte, kaip būtų puiku, jei kas nors įjungtų šildymą ar maksimalų patalpų išvėdinimą prieš Jums grįžtant į savo namus? Su įrengta protingo namo sistema tai padaryti labai paprasta. Kelių mygtukų paspaudimu savo telefone greitai pakeisite namų šildymo ir vėdinimo darbo režimus net kai esate išvykęs – išties paprasta ir funkcionalu.

Galima pastatyti jaukų namą labai gražioje vietoje, įrengti įspūdingą interjerą, bet jame nebus malonu gyventi tol, kol jame nebus modernios šildymo ir vėdinimo valdymo sistemos, kurios pagrindinė užduotis yra palaikyti komfortišką namų mikroklimatą Jums ir Jūsų šeimai. Nepamirškite, kad protingo namo šildymo valdymas ne tik suteikia didesnį komfortą, lankstų valdymo būdą, išlaisvina nuo dažnos sistemos priežiūros, bet ir, svarbiausia, leidžia sutaupyti iki 40 proc. energetinių išteklių per metus.

  • Gera kainaFunkcijų gausa ir gera kaina Jus nustebins
  • Aukšta kokybėĮvertinta klientų ir tarptautinių organizacijų
  • PatikimumasIšbandyta Lietuvoje ir visame pasaulyje
  • Skambinkite mums+370 615 56922

Užsisakykite mūsų naujienlaiškį

Log in

create an account